Kesäiset mustikkamuffinseja takuuvarmalla reseptillä. Reseptin loin Euran kansalaisopiston kurssia varten vadelmaisena, mutta toimii loistavasti myös mustikalla. Resepti ja artikkeli julkaistiin myös Ala-Satakunta paikallislehdessä helmikuussa 2015. Oli ihan mielenkiintoista miten sana kiirii, minulle soitettiin toimituksesta ja kysyttiin voisinko osallistua paikallislehden "Minun reseptini"- juttusarjaan.
Kuppikakut:
Tällä reseptillä tulee noin 24 keskikokoista tai 48 minikuppikakkua, minipellissä on sopivasti 24 koloa.
100 g voita sulatettuna
2 dl fariinisokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinää jauhettuna
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl mustikkahilloa
Kuppikakut:
Tällä reseptillä tulee noin 24 keskikokoista tai 48 minikuppikakkua, minipellissä on sopivasti 24 koloa.
100 g voita sulatettuna
2 dl fariinisokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinää jauhettuna
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl mustikkahilloa
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
- Lisää sulatettu voi.
- Laita taikina pursotuspussiin ja täytä vuuat noin 2/3 korkeudelle.
- Lisää mustikkaa jokaiseen vuokaan ja pyöräytä haarukalla mustikkaraidat.
- Paista 180°C noin 25 min.
Valkosuklaakuorrutus:
1rkl mustikkahilloa
100 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
2 dl kermaa
- Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi.
- Sulata suklaa mikrossa 20s kerrallaan.
- Lisää ensin pari ruokalusikallista kerma-juusto-vaahtoa suklaaseen ja sitten suklaaseos loppuun vaahtoon nopeasti.
- Lisää lopuksi mustikkahillo.
- Laita massa pussiin ja hetkeksi jääkaappiin.
- Pursota jäähtyneiden leivosten päälle ruusukkeet ja koristele srösseleillä tai muilla hörsykkeillä.
Ala-Satakunta 10.02.2015 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti