perjantai 11. maaliskuuta 2016

Mustikkaiset minikuppikakut

Kesäiset mustikkamuffinseja takuuvarmalla reseptillä. Reseptin loin Euran kansalaisopiston kurssia varten vadelmaisena, mutta toimii loistavasti myös mustikalla. Resepti ja artikkeli julkaistiin myös Ala-Satakunta paikallislehdessä helmikuussa 2015. Oli ihan mielenkiintoista miten sana kiirii, minulle soitettiin toimituksesta ja kysyttiin voisinko osallistua paikallislehden "Minun reseptini"- juttusarjaan.


Kuppikakut:
Tällä reseptillä tulee noin 24 keskikokoista tai 48 minikuppikakkua, minipellissä on sopivasti 24 koloa.
100 g voita sulatettuna
2 dl fariinisokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinää jauhettuna
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl mustikkahilloa

  1. Vaahdota munat ja sokeri. 
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. 
  3. Lisää sulatettu voi.
  4. Laita taikina pursotuspussiin ja täytä vuuat noin 2/3 korkeudelle. 
  5. Lisää mustikkaa jokaiseen vuokaan ja pyöräytä haarukalla mustikkaraidat.
  6. Paista 180°C noin 25 min.
Valkosuklaakuorrutus:
1rkl mustikkahilloa
100 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
2 dl kermaa
  1. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. 
  2. Sulata  suklaa mikrossa 20s kerrallaan. 
  3. Lisää ensin pari ruokalusikallista kerma-juusto-vaahtoa suklaaseen ja sitten suklaaseos loppuun vaahtoon nopeasti.
  4. Lisää lopuksi mustikkahillo. 
  5. Laita massa pussiin ja hetkeksi jääkaappiin. 
  6. Pursota jäähtyneiden leivosten päälle ruusukkeet ja koristele srösseleillä tai muilla hörsykkeillä.
Ala-Satakunta 10.02.2015




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti