lauantai 24. maaliskuuta 2018

Runebergin tortut

Kotona äiti teki, ja tekee edelleen, Runebergin päiväksi leivokset joulun piparkakkujämistä. Sinne menee rikkinäiset ja epäkurantit, sekä talon jämät. Ohjeen mukaan näihin kuuluu vadelmahilloa, itse keitän usein sekahilloa vadelmista ja punaherukoista. Hillo on usein melko mehuista, joten en yleensä näitä erikseen kostuta.

200 g voita
200 g sokeria
2 munaa
2 dl mantelijauhetta
2 ½ dl piparkakkumuruja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
2 dl tomusokeria
noin 1 rkl sitruunan mehua
vadelmahilloa
(kostutus punssi/rommi vedellä tai mehulle)

  1. Voitele leivosvuuat voisulalla ja jauhota korppujauholla.
  2. Laita uuni lämpenemään 225°C.
  3. Vaahdota voi ja sokeri.
  4. Lisää munat yksitellen ja vaahdota hyvin.
  5. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää vaahtoon.
  6. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 15 minuuttia.
  7. Laita reilusti hilloa jokaisen leivoksen päälle. 
  8. Tee sitruunan mehusta ja tomusokerista pikeeri ja pursota sillä kaunis reunus hillon ympärille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti