sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Rapeat täytetyt vohvelit

Uimarannalla meni vähän pitkään ja päivällinen väliin.  Ehdotin lapsille vohveleita ja se sai kannatusta. Tämä on hauska tapa saada pikaisesti sekä suolaista että makeaa. Tällä kertaa silppusin vohveleiden väliin broilerleikkelettä ja sipulinvarsia juustoraasteen kaveriksi.  Makeana päällisenä oli ilman täytettä paistetuille vohveleille vedelmahilloa ja kermavaahtoa.


  • Vohvelitaikina
4 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 2 dl vettä
  • 1 dl kermaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl lettujauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 50 g voisulaa

Täyte suolaisten vohveleiden sisään:
2 dl juustoraastetta
150g broilerleikkeleitä silppuna
yrttejä / sipulinvarsia silppua


  1. Valmista vohvelitaikina mittaamalla kaikki aineet kuljoon ja vatkaaamalla tasaiseksi. 
  2. Anna taikinan turvota hetki ja laita rauta lämpenemään. Jos teet taikinan hyvissä sjoin, säilytä se jääkaapissa.
  3. Silppua leikkeleet ja yrtit valmiiksin suolaisia varten.
  4. Annostele vohvelitaikinaa vajaa desi raudalle, laita täytteitä näppituntumalla ja toinen kauhallinen taikinaa täytteiden päälle. Kansi kiinni ja paistetaan sopivan väriseksi ja rapeaksi.




Taikinan voi jättää täyttämä ja täyttää jälkikäteen joko makealla tai suolaisella täytteellä. Ihania ovat kermavaahdon ja hillon tai marjojen ja hedelmäpalojen kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti