lauantai 8. heinäkuuta 2017

Mansikka-appelsiinijuustokakku

Taannoin tein kakkuja ylioppilasjuhliin. Tohinassa ja tiimellyksessä eivät pohjat ihan onnistuneet, vaan murenivat pieneksi muruksi käsiin. Uudet pohjat sitä piti tehdä. Murenevat murensin pieneksi ja pakastin puolen litran annoksissa tulevia tilanteita varten. Kätevä koko noin 22 - 24 cm juustokakku pohjaksi, ja hyvä tapa käyttää hyödyksi myös muuten ylijäämäkakkupalat. Tässä mansikkaversio pohjasta.



Pohja:
1/2 l kakkumuruja (suklaasta tai muuta jämää)
50 g voisulaa

Täyte:
2 1/2 dl kuohukermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g kondensoitua maitotiivistettä
3 liivatelehteä
3 dl mansikoita siivutettuina

Päälle:
5 dl kuohu- tai vispikermaa
mansikoita ja kiille hillosokerilla


  1. Sulata voi ja sekoita kakkumurujen joukkoon.
  2. Painele murut kevyesti irtopohjaiseen vuokaan.
  3. Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  4. Vaahdota kerma ja tuorejuusto yhdessä.
  5. Lisää vaahtoon kondensoitu maito.
  6. Sulata liivatteet mikrossa noin 20 s.
  7. Valuta liivate täytemassaan ripeästi ja kääntele lopuksi siivutetut mansikat sekaan.
  8. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta.
  9. Asettele mansikat päälle ja anna hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia tai yön yli.
  10. Keitä kiille ja anna sen jäähtyä haaleaksi ennen levitystä mansikoiden päälle.
  11. Pursota kerma lopuksi reunaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti