perjantai 30. kesäkuuta 2017

Mansikka britakakku

Mansikka ja kerma yhdessä marengin kanssa, siitä ei paljon enää pysty parantamaan kesäistä makunautintoa. Tämä on aina komea kahvipöydän tarjottava, samalla raikas ja herkullinen. Ohjeesta tulee juuri sopiva 60 cm uunipellilliselle.



Pohja:
150 g voita
1 ½ dl sokeria
4  keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa
(½ tl vaniljaesanssia)

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
mantelilastuja

Täyte:
4 dl kermaa
200 g mascarpone-tuorejuustoa tai muuta vastaavaa
½ tl vaniljaesanssia tai vaniljasokeria
1 l mansikoita, ja enemmänkin sopii


  1. Laita uuni lämpenemään 175 °C, kiertoilmalla noin 160 °C.
  2. Valmista pohjataikina ensin.
  3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  4. Vaahdota voi ja sokeri.
  5. Lisää keltuaiset ja vaahdota.
  6. Kääntele lopuksi varovasti maito, jauhot ja vaniljaesanssi taikinaan. 
  7. Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Metallikulho on paras. Muovisiin saattaa jäädä hyvästä tiskauksesta huolimata rasvajäämiä, jolloin vaahdosta ei tule hyvää.
  8. Lisää sokeria hiljaksiin.
  9. Vaahto on valmista ollessaan kiiltävää ja sileää. Vaahtoon pitää jäädä terävät huiput, kuten neulan kärjet sitä sormella nostettaessa.
  10. Levitä ensin taikina leivinpaperille ohueksi kerrokseksi, voit rasvata paperin jolloin pohja irtoaa paremmin.
  11. Levitä marenki varovasti taikinan päälle. Ripottele mantelilastuja marengin päälle.
  12. Paista uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes marengin pinta on kullanrusehtava.
  13. Anna pohjan jäähtyä hyvin. Pohjan voi pakastaa, jolloin sitä on helpompi käsitellä.
  14. Vaahdota kerma ja tuorejuusto yhdessä ja mausta halutessasi.
  15. Leikkaa pohja kahtia ja levitä puolet täytteestä toiselle pohjalle. 
  16. Laita väliin runsaasti mansikoita pilkottuina.
  17. Laita toinen pohja päälle ja loput täytteestä sekä taas paljon mansikoita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti