torstai 1. kesäkuuta 2017

Mansikka Budapest leivokset















170 g valkuaista (5 kpl)
140 g siro sokeria
120 g hasselpähkinäjauhetta
30 g maissitärkkelystä (Maizena)

Täyte:
3 dl kermaa vaahdotettuna
3 keltuaista
150 g valkosuklaasta
Tuoreita mansikoita paloina

Päälle:
Tomusokeria
Tummaa suklaata


  1. Laita uuni lämpenemään 175 °C.
  2. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. 
  3. Sekoita hasselpähkinäjauho ja maizena keskenään.
  4. Sekoita jauhoseos varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.
  5. Pursota taikina leivinpaperille sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieriviereen pellin pituiseksi pohjaksi. 
  6. Paista pohja noin 25 minuuttia, keskusta saa jäädä hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi. 
  7. Käännä pohja ylösalaisin ja poista varovasti leivinpaperi. 
Valmista täyte:
  1. Vaahdota kerma ja sulata suklaa varovasti noin 20 s jaksoissa mikrossa. 
  2. Sekoita keltuaiset yksitellen suklaan joukkoon ja seos lopulta kermavaahtoon. 
  3. Levitä täyte hyvin jäähtyneen pohjan päälle. 
  4. Ripottele päälle mansikanpalat. 
  5. Rullaa pohja tortuksi. 
  6. Anna torttujen jähmettyä jääkaapissa. 
  7. Sulata pieni määrä tummaa suklaata ja pursottele suklaa raidat rullan päälle. 
  8. Ripottele pinnalle vielä tomusokeria. 
  9. Leikkaa 3 - 4 cm paloiksi ja nauti!
Nauttimiselle on tainnut tällä kertaa tulla niin kova kiire, ettei ole valmiista leivoksesta edes kuvaa. Pitänee tehdä toisen kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti