170 g valkuaista (5 kpl)
140 g siro sokeria
120 g hasselpähkinäjauhetta
30 g maissitärkkelystä (Maizena)
Täyte:
3 dl kermaa vaahdotettuna
3 keltuaista
150 g valkosuklaasta
Tuoreita mansikoita paloina
Päälle:
Tomusokeria
Tummaa suklaata
- Laita uuni lämpenemään 175 °C.
- Vaahdota valkuaiset ja sokeri.
- Sekoita hasselpähkinäjauho ja maizena keskenään.
- Sekoita jauhoseos varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.
- Pursota taikina leivinpaperille sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieriviereen pellin pituiseksi pohjaksi.
- Paista pohja noin 25 minuuttia, keskusta saa jäädä hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi.
- Käännä pohja ylösalaisin ja poista varovasti leivinpaperi.
- Vaahdota kerma ja sulata suklaa varovasti noin 20 s jaksoissa mikrossa.
- Sekoita keltuaiset yksitellen suklaan joukkoon ja seos lopulta kermavaahtoon.
- Levitä täyte hyvin jäähtyneen pohjan päälle.
- Ripottele päälle mansikanpalat.
- Rullaa pohja tortuksi.
- Anna torttujen jähmettyä jääkaapissa.
- Sulata pieni määrä tummaa suklaata ja pursottele suklaa raidat rullan päälle.
- Ripottele pinnalle vielä tomusokeria.
- Leikkaa 3 - 4 cm paloiksi ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti