tiistai 9. helmikuuta 2016

Laskiaispulla mansikkakermalla

Vähän erilaista laskiaispullaa tällä kertaa. Metallitötteröt on olleet kymmenisen vuotta kaapin perukoilla käyttämättä,mutta nyt innostuin yleisen tötteröpullainnostuksen mukana niitä vihdoin käyttämään. Kolmannes taikinasta tuli tehtyä tötteröille ja lopusta tehtiin lasten kanssa ihan tavallisia pullia mantelilastuilla täytettäväksi. Mantelilastut tai -rouhe on muuten hyvä koristelu jos meinaa pakastaa pullat, sillä ne säilyy kauniina pakkasesta pöytään toisin kuin vaikka raesokeria joka tuppaa sulamaan.
Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa (tai 2 pss kuivahiivaa)
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemumma
1 muna
14 dl vehnäjauhoja
150 g voita

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää muna ja kuivataineet. Vaivaa noin 10 min kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunasta. 
Lisää pehmeä huoneenlämpöinen  voi ja jatka vaivaamista kunnes taikina on sileää. 
Nostata taikina liinan alla noin kaksinkertaiseksi. 
Leivo taikinasta pikkupullia tai nauhoja tötteröiden päälle.
Kohota pullat liinan alla.
Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria tai mantelilastuja.
Paista pullat noin 10 min 225°C uunissa.

Täyte:
2 dl kermaa
100 g maustamatonta  tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria 
Kourallinen kuivattua mansikkaa

Murskaa tai jauha mansikat jauheeksi.
Vaahdota kerma ja tuorejuusto. 
Lisää sokerit ja jauhetut mansikat vaahtoon.  
Pursota täyte jäähtyneisiin pulliin. 
Nauti 😀

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti