lauantai 12. joulukuuta 2015

Tyrnin Marjoja marmeladina


2 dl tyrnituoremehua 
2 dl vettä 
1 pussi Melatin keltainen 
4 1/2 dl sokeria
  1. Kiehauta mehu ja vesi. 
  2. Lisää Melatin keltainen jauhe kerralla kokoajan sekoittaen. 
  3. Kiehauta 1 minuutti. 
  4. Lisää sokeri ripotellen ja sekoittaen vähän kerrallaan kiehuvaan mehuun. 
  5. Keitä vielä minuutti.
  6. Kaada massa silikoni vuokaan tai muotteihin. Voit öljytä muotit kevyesti. 
  7. Anna marmeladin hyytyä rauhassa vaikka yön yli. 
  8. Kumoa marmeladin voipaperin päälle ja pilko suupaloiksi joko veitsellä tai pienillä muoteilla. 
  9. Anna taas kuivahtaa ja sokeroi hieman nahkottuneet makeiset siro hienosokerilla.

Kokeilin osaan maizena-sirosokeri sokerointia, sitä kun olen käyttänyt vaahtokarkeissa aikaisemmin. Huomenna varmasti voi vertailla miten kumpikin käyttäytyy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti