Syksyn aikana on tullut kaksi kurssia pidettyä Euran kansalaisopistolla. Lauantain kurssilla aiheena olivat Whoopies&Cookies, nämä amerikkalaiset leivonnaisinnovaatiot. Reseptit mielestäni ansaitsevat päästä ilmoille muidenkin kokeiltaviksi.
Boston Whoopies
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
150 g voita
1½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 munaa
1½ dl ranskankermaa
1 tl vaniljaesanssia
- Lämmitä uuni 180 C.
- Vaahdota voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Lisää vaniljaesanssi vaahtoon.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen ranskankerman kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Pursota pellille noin 4cm halkaisijaltaan olevia pikkuleipiä.
- Paista uunin keskiosassa 8-10 minuuttia.
Boston Whoopies täyte
1½ dl kermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g tummaa suklaata
1 dl tomusokeria
korkillinen piparminttuesanssia (½ tl)
2 tl vaniljaesanssia
nomparelleja
- Sulata suklaa varovasti mikrossa noin 20 s kerrallaan
- Vatkaa kerma ja tuorejuusto pehmeäksi vaahdoksi
- Lisää sokeri ja mausteet vaahtoon
- Sekoita noin 1 dl vaahtoa suklaaseen ja lisää seos sitten loppuun vaahtoon.
- Pursota täytettä reilusti puolelle leivospohjia ja laita kannet päälle
- Pyörittele leivokset nomparelleissa tai muissa koristeissa, jolloin reunaan tulee kaunis kuvio
- Säilytä jääkaapissa
Sitruuna Cookies
7 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
150 g voita
1¾ dl sokeria
1 dl tomusokeria
1 dl ruokaöljyä
1 muna
½ dl sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 tl vaniljaesanssia
- Lämmitä uuni 180 C°
- Yhdistä kuivat aineet valmiiksi.
- Vaahdota voi ja sokerit. Lisää hitaasti öljy vaahdon joukkoon.
- Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä vanilja.
- Lisää lopuksi munat yksitellen ja vatkaa kunnes massa on tasaista.
- Lisää hitaasti sekoittaen kuivat aineet lopuksi sekaan.
- Pyörittele, taikinasta noin 36 palloa. Aseta pallot väljästi pellille.
- Paina jokaiseen juomalasilla noin syvennys pohjan paksuus on noin 1 cm , dippaa lasin pohja sokerin. Pikkuleivät reunat repeilevät ja se on tarkoituskin.
- Paista keskiosassa noin 8 min. Nämä saavat jäädä nihkeiksi. Jäähdytä hyvin paiston jälkeen.
Cookies täyte
40 g voita
50 g tuorejuustoa
2 rkl sitruunanmehua
5 dl tomusokeria
½ tl vaniljaesanssia
keltaista elintarvikeväriä
- Vaahdota voi ja tuorejuusto.
- Lisää Tomusokeri vähitellen yhdessä sitruunanmehua kanssa.
- Levitä cookieseille ja tarjoile heti tai anna täytteen kuivattaa ennen pakkaamista.
- Säilytä valmiit cookiesit jääkaapissa
Molemmat leivonnaiset voi hyvin myös pakastaa. Cookiesit tarttuvat kyllä herkästi toisiinsa kiinni, joten annan ensin täytteen kuivahtaa kunnolla ja laita lopuksi väliin voipaperipalat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti