Tämä on sellainen ikuisuusprojekti joka on pörrännyt mielessä kokeilla. Joskus aikoja sitten ostin fluffyä kokeeksi ja ihan kivaa herkkuahan tuo on. Vaahtokarkit itse tehtynä ovat jo vakiintunut herkku meidän lastenkutsuilla. Vaahtokarkkimassaa olen kokeillut kakunpäällekin, mutta se jämähtää totaalisesti. Tästä tulee todella kaunis pursotusjälki ja tuotehan on kypsää, joten säilyy hyvin suljetussa lasipurkissa.
Pursotukseen tuli todella kaunis jälki!
1 dl vettä
200 g sokeria
250 g tärkkelyssiirappia
3 valkuaista
1/2 tl leivinjauhetta (tai cream of tartaria)
Maustamiseen vaikka vaniljaa tai vadelmaesanssia
Pursotukseen tuli todella kaunis jälki!
1 dl vettä
200 g sokeria
250 g tärkkelyssiirappia
3 valkuaista
1/2 tl leivinjauhetta (tai cream of tartaria)
Maustamiseen vaikka vaniljaa tai vadelmaesanssia
- Erottele kananmunat ja laita valkuaiset valmiiksi taikinakoneen kulhoon. Kuten marengin kanssa kulhon pitää olla puhdas. Lisää leivinjauhe joukkoon.
- Mittaa vesi ja punnutse sokeri sekä siirappi kattilaan.
- Laita valkuaiset vaahdottumaan, vaahto saa olla ihan kiinteöä ja sileää.
- Keitä sokeriliemi 120°C. Ellei ole mittaria niin kun lusikasta sokeriliemi valuu kuten kiisseli liemi on sopivaa.
- Valuta liemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon, jatka vaahdotusta koko ajan keskiteholla.
- Vaahto on ensin höttöistä ja sitä on tosi paljon, mutta vatkaamista jatkaen vaahdosta tulee kiinteämpää.
- Mausta ja halutessa värjää massa.
- Herkuttele ja koristele vaikka mansikka-annos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti