maanantai 22. kesäkuuta 2015

Perinteistä ja paikallista Euran rinkilät

Kerran olen aikaisemminkin rinkilöitä tehnyt ja nyt päätin uudelleen testata. Vähän olen perinteistä reseptiä muokannut valmistustekniikan osalta, mutta eipä tuossa suurempaa eroa taida olla. Erikoisuutena näissä pikkuleivissä on nostatusaineena käytetty hiiva. Muuten taikina on käytännössä sekoitettu voitaikina.


Taikina: (noin 120 kpl)
400 g voita
800 g vehnäjauhoja
4 dl kermaa
1 tl hiivaa

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
Liuota hiiva pieneen määrään kermaa. Sekoita kermat jauho-voi seokseen ja vaivaa pikaisesti kunnes taikina on tasaista. Jätä taikina lepäämään noin tunniksi huoneen lämpöön peiteltynä.


Paloittele taikina noin 10g kokoisiksi paloiksi, tai oman makusi mukaan sopiviksi. Perinteisesti pallerot pyöritellään noin 30 cm mittaisiksi pötköiksi ja sokeroidaan.  

Sokeroidut pötköt kiepautetaan rinkilöiksi. Rinkilät paistetaan 200°C keskitasolla 12 min, tai kiertoilmalla 180°C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti